Пекар

  Пекар је занатлија који се бави мешењем и печењем хлеба, лепиња и пецива (ђеврека, кифли, переца).

hleb 1            

  За припрему теста користи се брашно, вода, со и квасац. У зависности какав хлеб желимо да направимо користимо пшенично брашно (бело или црно), интегрално, пројино, ражано брашно.

   Тесто се обликује и кад нарасте пече се у пећима.

    Алат: мешалица за тесто, ножеви за сечење теста, тепсије, лопар за вађење хлеба из пећи.

alat 2tepsije

   Пекар своје производе продаје у пекари.

pekar

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s